DUM SPIRO-SPERO Forum Onkologiczne Strona Główna
Logo Forum Onkologicznego DUM SPIRO-SPERO
Forum jest częścią Fundacji Onkologicznej | przejdź do witryny Fundacji

Czat Mapa forum Formularz kontaktowyFormularz kontaktowy FAQFAQ
 SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  AlbumAlbum
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: Richelieu
2011-10-04, 07:59
Gamma Knife w Polsce!!!
Autor Wiadomość
misiek 

#61  Wysłany: 2011-10-23, 20:55  

Moja mama niedawno była na konsultacji i została zakwalifikowana do zabiegu. Teraz czeka na termin. Jak się okazało, więcej czasu zmarnowała na czekaniu na skierowanie od swojego specjalisty, niż na drogę do Warszawy i wizytę.

[ Dodano: 2011-10-23, 20:59 ]
Dodam jeszcze że zadowolona przyjechała. Miła atmosfera i sprawna obsługa.

homer366 

#62  Wysłany: 2011-11-07, 15:21  

Ja będę miał tam zabieg w czwartek .Jak na razie wrażenia pozytywne .Miła atmosfera wszystko idzie sprawnie :)

Agnieszka2211 

#63  Wysłany: 2011-11-11, 20:04  

witam! Mojej siostrze 2 dni temu zdiagnozowali naczyniaka w mozgu. We wtorek bedzie miala angiografie w celu dokladnego oszacowania umiejscowienia i wielkosci naczyniaka. Czy takie rzeczy usuwa sie metoda GK? w jaki sposob w ogole dostac sie do Warszawy - czy to musi pokierowac szpital, czy jest jakas inna droga? Chcialabym jej pomoc i nie wiem od czego zaczac.

misiek 

#64  Wysłany: 2011-11-11, 21:08  

Agnieszka tutaj znajdziesz co leczą:
http://www.gammaknife.pl/leczenie/co-leczymy/
i o ile kojarzę co to naczyniak to chyba tak...Pewna nie jestem.

Jak już będzie wiedziała więcej, to zadzwońcie do rejestracji żeby zapisać się na termin konulstacji, na której lekarz oceni czy siostra kwalifkuje się do zabiegu tego typu.
Potem skierowanie-mama miała akurat od neurochirurga- i w umówionym trminie jedziecie.

cezbak 

#65  Wysłany: 2012-02-16, 09:40  

izaa napisał/a:
JMP napisz proszę jak dodaliście do maila zdjęcia z rezonansu. mam wynik na płytce i nie wiem jak to zrobić.
czekam na biopsję, która będzie w piatek. wynik po 2 tygodniach. nie wiem czy czekać z mailem do pragi na wynik czy pisać od razu. jak uważacie?

I przy okazji. czy ktoś z Was miał biopsję robioną w Akademii Medycznej w Gdańsku? obecne uck
bedę wdzięczna za odpowiedzi
pozdrawiam

Witam - my po prostu wysłaliśmy płytę kurierską przesyłką pocztową - koszt około 100 zł. Płyta została wysłana w poniedziałek a już wczoraj otrzymaliśmy odpowiedź z Pragi z ustalonym terminem zabiegu na środę tj. 22 lutego. Tempo jak widać błyskawiczne, świetny kontakt z dr Liscak. Jeszcze jedno - na wszelki wypadek zrobiliśmy kopię płyty. Ja bym na Twoim miejscu wysłał płytę jak najszybciej ewentualne uzupełnienie wyników o biopsję można dosłać w postaci skanu mailem. Pozdrawiam i życzę powodzenia.

Odpowiedz do tematu