Witam,dzisiaj odebrałam wyniki badań okresowych udałam sie z nimi do lekarza zakładowego który odsunął mnie od pracy i zalecił natychmiastową wizytę u lekarza pierwszego kontaktu celem dalszego leczenia oto moje wyniki :
WBC 3,4
Erytrocyty 3,81
Hemoglobina 6,4
MCH 16,8
MCHC 28,3
MCV 59,3
Jako że nie mogę się dostac do lekarza mam pytanie :
Czy mam powody do obaw i jaka moze być przyczyna takich wyników?
Twoje wartości są nie wiele poniżej norm (poza hemoglobiną).
Nie znam się na białaczkach, ale myślę, że lekarz chyba trochę przesadził.
Sprawdź poziom ferrytyny w organizmie. Takie wyniki mogą wskazywać na problemy z żelazem.
Czemu nie dostałaś skierowania do hematologa lub onkologa skoro lekarz podejrzewa tak poważną chorobę?
Lekarz zakładowy nie może wystawić mi skierowania . Właśnie wróciłam od lekarza internisty mam skierowanie do szpitala na hematologię tam sie wszystko okarze. Dzięki za pomoc.
Lekarz zakładowy nie może wystawić mi skierowania . Właśnie wróciłam od lekarza internisty mam skierowanie do szpitala na hematologię tam sie wszystko okarze. Dzięki za pomoc.
Może zamiast od razu iść do szpitala skonsultuj te wyniki po prostu z jakimś hematologiem?
I jak pisała poprzedniczka, podaj normy do tych wyników;)
[ Dodano: 2012-02-03, 20:50 ]
Sorki, nie normy a jednostki:)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum