1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22
2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.
|
|
Autor |
Wiadomość |
Temat: Rak nerki jasnokomórkowy |
bezimienna
Odpowiedzi: 5
Wyświetleń: 5086
|
Dział: Nowotwory układu moczowo-płciowego Wysłany: 2014-09-26, 07:06 Temat: Rak nerki jasnokomórkowy |
Dziękuję bardzo.
Nie czuję się teraz jak dziecko we mgle. Wiem co robić a miałam straszny mętlik w głowie.
Oby wszystko się udało i mama doczekała kolejnych wnuków. |
bezimienna
|
Dział: Nowotwory układu moczowo-płciowego Wysłany: 2014-09-25, 16:50 Temat: Rak nerki jasnokomórkowy |
Serdecznie dziękuję za odpowiedzi.
Mam jednak jeszcze dwa pytania :
1. Czy na podstawie tego wyniku jest możliwość wykonania badania PET, TK na NFZ w trybie pilnym? I czy jest zasadność by je teraz wykonać?
2. Czy przy takim typie nowotworu podejmuje się leczenie chemioterapią czy niezbędna będzie powtórna operacja? |
bezimienna
|
Dział: Nowotwory układu moczowo-płciowego Wysłany: 2014-09-25, 11:22 Temat: Rak nerki jasnokomórkowy |
Witam Was serdecznie,
Dwa lata temu zalogowałam się na forum ponieważ teściowa miała nowotwór szczęki, dzięki Wam dowiedziałam się sporo i otrzymałam wsparcie.
Tym razem wracam z nowotworem nerki. Znów u teściowej. Jest już po operacji, lekarze ją operujące powiedzieli nam że guz wycieli z dużym marginesem zdrowej tkanki.
Rozpoznanie jednak nas trapi.
Ca clarocellulare renis G1
śr. 3 cm, żółto-pstry, wycięty z fragm. miąższu 0,2x05 cm (4 wyc. 4 bl)
Nowotwór obecny w jednej z linii cięcia pT1a (mat I)
Cystis serosa (mat.II)
Najbardziej martwi mnie sformułowanie że nowotwór obecny jest w jednej z linii ciecia. Lekarz twierdzi, że to błąd laboratorium i on wyciął wszystko.
Nie chce żeby za pół roku okazało się że mama ma wyższy stopień złośliwości :( |
|
|