1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22
2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.
|
|
Autor |
Wiadomość |
Temat: jak sobie poradzic z faktem ze bliska osoba odchodzi |
balagan
Odpowiedzi: 46
Wyświetleń: 22363
|
Dział: Psychoonkologia / emocje w chorobie nowotworowej Wysłany: 2012-10-28, 13:28 Temat: jak sobie poradzic z faktem ze bliska osoba odchodzi |
teklo!
Przykro mi bardzo z powodu Taty Twego i Mamy.
Odnośnie udaru Mamy z tego co wiem rehabilitacja powinna być rozpoczęta wcześnie aby nie doszło do trwałych uszkodzeń mózgu.
Pozdrawiam |
balagan
|
Dział: Psychoonkologia / emocje w chorobie nowotworowej Wysłany: 2012-10-20, 01:36 Temat: jak sobie poradzic z faktem ze bliska osoba odchodzi |
Prawda jest taka,że pamięć o naszych kochanych którzy odeszli w raz z upływem czasu pozostaje tylko w naszych sercach.
Wiem na pewno, że z ludźmi, którzy tego nie przeżyli nie ma co rozmawiać. Może się boją podświadomie aby ich nic takiego nie spotkało.
Mój mąż stwierdził, że po śmierci Mamy zrobiłam się konfliktowa. Może i tak. Ale muszę mieć jakiś pancerz obronny.
Przy ludziach nie poruszam tematu Mamy. Gdy jestem sama z żalu i bólu wyję. Forum jest jedynym miejscem gdzie mogę napisać o moim smutku i tęsknocie za Mamą.
Przytulamki dla Was |
balagan
|
Dział: Psychoonkologia / emocje w chorobie nowotworowej Wysłany: 2012-10-19, 01:20 Temat: jak sobie poradzic z faktem ze bliska osoba odchodzi |
U mnie minęło 10 miesięcy od śmierci Mamy. Czy jest lepiej? Jest tragicznie. Najgorsze jest poczucie winy, że nie uratowałam Mamy. I to tak boli. Jeszcze boli to, że ludzie którzy nie przeszli piekła choroby nowotworowej, bólu, cierpienia kochanej osoby myślą, że po 10 miesiącach wszystko wraca do normy.
Przytulanki dla Was
|
|
|