Dziękuję za sugestie. Dzwoniłam w sprawie prywatnej wizyty do prof. Rutkowskiego, ale to prawie miesiąc czekania na wizytę. Myślę, więc, że szybciej będzie po prostu prywatnie zbadać preparaty w Warszawie.
_________________ "W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca". — Paulo Coelho
"Cud jest najukochańszym dzieckiem wiary".
— Johann Wolfgang Goethe
"Przyjaciele są jak ciche Anioły, które podnoszą nas kiedy nasze skrzydła zapomniały jak latać"
_________________ "W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca". — Paulo Coelho
— Johann Wolfgang Goethe
"Przyjaciele są jak ciche Anioły, które podnoszą nas kiedy nasze skrzydła zapomniały jak latać"
annew32, spróbuj iść do innego lekarza rodzinnego i wołaj o to skierowanie, nie odwołuj tej wizyty.
Prywatnie badanie hist- pat jest drogie i uzależnione od ilości dodatkowych barwień chemicznych. A badanie musisz i tak wykonać w Warszawie na Rentgena (bo lekarze z CO preferują te bad. ze swojej placówki)
Natomiast jeżeli masz wizytę już wyznaczoną, to w czasie wizyty zdajesz te preparaty (razem z xero pierwszego badania) u onkologa. A na kolejnej wizycie u lekarza dostajesz wynik. Nie chodzisz do pracowni patologicznej.
Pozdrawiam
[ Dodano: 2012-01-13, 23:10 ]
Podaję Ci tel do Zakładu Patologii na Roentgena Sekret. Med. 22 6445024 w.2377
( nie wiem czy jest aktualny) do kierownika 22 6439717
Zadzwoń zapytaj bo prywatnie chyba nie musisz przywozić osobiście tylko wysłać kurierem...
Dziękuję Doroto.
Zastanawiam się, czy jakbym poszła prywatnie na wizytę do internisty, to mógłby mi wystawić skierowanie do chirurga onkologa? Ponieważ kiedyś spotkałam się z takim przypadkiem, że byłam prywatnie u dermatologa zbadać znamiona, jedno z nich zostało zakwalifikowane do usunięcia, a mimo to lekarz powiedział, że nie może wystawić mi skierowania do chirurga, bo wizyta jest prywatna.
— Johann Wolfgang Goethe
Mama Ania
Witam
Jestem zmuszona odwołać wizytę w CO u prof. Rutkowskiego. Może jest na forum osoba lub znacie kogoś, kto potrzebuje pilniej wizyty u prof. to byłaby możliwość, aby pojechał na konsultacje za mnie 23.01 na godz 10 40, trzeba będzie tylko zadzwonić na rejestrację i zmienić dane pacjenta. Poczekam z odwołaniem wizyty do jutra rana. Będę dzisiaj zaglądała na forum, co godzinę. Jeśli zgłosi się osoba zainteresowana poniedziałkową konsultacja, to proszę o wiadomość na priv i podanie telefonu. Odwołuję wizytę, ponieważ nie otrzymałam skierowania, po drugie mam teraz kłopot z wynikami histopatologicznymi wyciętych znamion (brak pewności co do ich rzetelnego zbadania, zatajenie przez patomorfologa problemów diagnostycznych- ale o tym napisałam w wątku nowotworu złośliwe skóry), będę musiała i tak pojechać do profesora prywatnie. Aby jednak nie czekać długo z ponowną analizą histop. guza stopy preparaty zostały już wysłane przez mojego onkologa do Gliwic.
Gdyby ktoś potrzebował numeru tel. do zakładu patologii w Warszawie, aby spytać o wynik, czy z innych powodów podaję numer:
22-546-22-86 pokój 135
— Johann Wolfgang Goethe
Witam
Byłam w lutym u prof. Rutkowskiego, moje preparaty poszły do ponownej analizy. Mam pytanie, czy gdyby wyniki wyszły złe, to jest szansa, ze dostałabym telefon z CO z Warszawy, że mam się zgłosić? Miałam w sprawie wyniku skontaktować się z prof. Rutkowskim, ale zapodziałam gdzieś kartkę z numerem do niego i e-mailem, który dostałam na wizycie. Czy ktoś z Was forumowicze ma adres e-mail i numer tel. do profesora? Dzwoniłam na patomorfologię, podobno jakiś wynik mój już jest, ale kazali kontaktować się z profesorem.
— Johann Wolfgang Goethe
Witam
Mam już ostateczne rozpoznanie guza ze stopy:
GIANT CELL TUMOR OF TENDON SHEATH
Prawdopodobnie zmiana nie została wycięta w całości (guz wyłuszczono), wiec możliwa jest wznowa miejscowa, ale co mi tam, nie jest źle. Teraz tylko kontrole, co 6 miesięcy i będzie ok.
Pozdrawiam serdecznie
— Johann Wolfgang Goethe
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum