DUM SPIRO-SPERO Forum Onkologiczne Strona Główna

Logo Forum Onkologicznego DUM SPIRO-SPERO
Forum jest cz?ci? Fundacji Onkologicznej | przejdź do witryny Fundacji

Czat Mapa forum Formularz kontaktowyFormularz kontaktowy FAQFAQ
 SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  AlbumAlbum
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
Znalezionych wyników: 2707
DUM SPIRO-SPERO Forum Onkologiczne Strona Główna
Autor Wiadomość
  Temat: Sonia21 - komentarze (vf11, vf7)
sonia21

Odpowiedzi: 749
Wyświetleń: 90649

PostDział: Tu trzymamy KCIUKI   Wysłany: 2019-05-20, 21:44   Temat: Sonia21 - komentarze (vf11, vf7)
Dobry wieczór kochani :)
Dawno mnie tu nie było nie loguję się ale czytam .
Minęło już 10 lat , jak to szybko leci . 10 rocznica jak rozstałam się z moim nie chcianym gościem rakiem . Mogłam się tu wygadać i "wypłakać " , poznałam tu wspaniałych ludzi , wielu z was poznałam osobiście na zlotach u Gazdy . Wielu moich i waszych przyjaciół odeszło, ale na zawsze pozostaną w mojej pamięci . Często wracam do zapomnianych i zamkniętych już wątków czytam i wspominam , nie raz po policzku popłynie mi łza . Dawno temu obiecałam sobie , że jak wyjdę z choroby jak będzie mi dane żyć to będę pomagała ludziom chorym i tak się stało . Pracuję jako opiekun medyczny w Zagłębiowskim Centrum Onkologi na oddziale Neurologii i udarów .
Dziękuję za wsparcie i poświęcony mi czas , ściskam mocno i pozdrawiam cieplutko _littleflower_ _littleflower_ |buziaki| ::thnx::
  Temat: gra w skojarzenia
sonia21

Odpowiedzi: 11657
Wyświetleń: 743620

PostDział: Hyde Park   Wysłany: 2018-07-14, 21:35   Temat: gra w skojarzenia
spór- sprzeczka
  Temat: JustynaS1975 - komentarze
sonia21

Odpowiedzi: 5129
Wyświetleń: 541402

PostDział: Tu trzymamy KCIUKI   Wysłany: 2018-07-11, 21:34   Temat: JustynaS1975 - komentarze
:) _littleflower_
  Temat: gra w skojarzenia
sonia21

Odpowiedzi: 11657
Wyświetleń: 743620

PostDział: Hyde Park   Wysłany: 2018-05-15, 23:09   Temat: gra w skojarzenia
bajka dla dzieci - Jacek i Agatka :)
  Temat: Sonia21 - komentarze (vf11, vf7)
sonia21

Odpowiedzi: 749
Wyświetleń: 90649

PostDział: Tu trzymamy KCIUKI   Wysłany: 2018-05-14, 21:58   Temat: Sonia21 - komentarze (vf11, vf7)
Dobry wieczór kochani ,
dawno mnie tu nie było , ale u mnie jest wszystko jak w najlepszym porządku :) U małżowinka jak w jego wątku , ale też napiszę w porządku dalej do obserwacji , powolna progresja choroby .
Tak ogólnie jest ok byle do przodu i żyć pełną piersią i nie oglądać się za siebie bo szkoda na to czasu :) _littleflower_
  Temat: Chłoniak
sonia21

Odpowiedzi: 198
Wyświetleń: 79789

PostDział: Nowotwory układu krwiotwórczego   Wysłany: 2018-05-14, 21:26   Temat: Chłoniak
I następna kontrola za nami . W kontrolnych badaniach krwi małe wahania w usg jamy brzusznej nic się nie zmieniło . Dalej pod kontrolą a choroba w powolnej progresji do obserwacji .
  Temat: Chłoniak
sonia21

Odpowiedzi: 198
Wyświetleń: 79789

PostDział: Nowotwory układu krwiotwórczego   Wysłany: 2018-03-21, 01:03   Temat: Chłoniak
Powolna progresja choroby , w wynikach krwi i wynikach TK klatki piersiowej , jamy brzusznej nic się nie zmieniło . W dalszym ciągu obserwacja , co 3 miesiące badanie krwi , usg jamy brzusznej oraz rtg klatki piersiowej . Jesteśmy pod opieką prof. z Katowic .
  Temat: gra w skojarzenia
sonia21

Odpowiedzi: 11657
Wyświetleń: 743620

PostDział: Hyde Park   Wysłany: 2017-11-02, 18:12   Temat: gra w skojarzenia
uśmiech - radość
  Temat: gra w skojarzenia
sonia21

Odpowiedzi: 11657
Wyświetleń: 743620

PostDział: Hyde Park   Wysłany: 2017-11-01, 23:23   Temat: gra w skojarzenia
proszę - magiczne słowo
  Temat: gra w skojarzenia
sonia21

Odpowiedzi: 11657
Wyświetleń: 743620

PostDział: Hyde Park   Wysłany: 2017-10-31, 23:41   Temat: gra w skojarzenia
Rena Rolska :)
  Temat: gra w skojarzenia
sonia21

Odpowiedzi: 11657
Wyświetleń: 743620

PostDział: Hyde Park   Wysłany: 2017-10-31, 20:31   Temat: gra w skojarzenia
złota - pierścionek :)
  Temat: Chłoniak
sonia21

Odpowiedzi: 198
Wyświetleń: 79789

PostDział: Nowotwory układu krwiotwórczego   Wysłany: 2017-10-29, 14:42   Temat: Chłoniak
MisiekW,
Dziękuję , badanie MRI głowy nic nie wniosło w sprawie choroby . nie będę wpisywała całego wyniku . Lekarz powiedział , że mąż przeszedł mnogie bezobjawowe mikro udary . Umawiamy wizytę w Krakowie na konsultację .
  Temat: Chłoniak
sonia21

Odpowiedzi: 198
Wyświetleń: 79789

PostDział: Nowotwory układu krwiotwórczego   Wysłany: 2017-10-24, 22:52   Temat: Chłoniak
MisiekW, dziękuję ,

czyli kierunek hematolog , ale gdzie ? Klinika w Katowicach odpada , mamy przykre doświadczenie z tym ośrodkiem !!! Czy cytometria z krwi ma związek z badaniem szpiku ?
  Temat: Chłoniak
sonia21

Odpowiedzi: 198
Wyświetleń: 79789

PostDział: Nowotwory układu krwiotwórczego   Wysłany: 2017-10-24, 21:06   Temat: Chłoniak
Badanie histopatologiczne było jedno , wynik z dnia 25 09 2009 r.


ROZPOZNANIE ANATOMOPATOLOGICZNE


W materiale 3 węzły chłonne wielkości od 0,5 - 1,0 cm.
Węzeł chłonny o zaburzonej architektonice , z rozlanym rozrostem drobnych komórek limfoidalnych.

Badanie immunohistochemiczne wykazały :
CD3 ( -) , CD5 (+) , CD20 (+) , CD23 (+) , Cyklin D1(-) , MIB 1(+) w około 15% komórek .

Obraz mikroskopowy odpowiada B- cell small lymphocytic lymphoma.

Na wypisie ze szpitala

ROZPOZNANIE KLINICZNE : Chłoniak z małych komórek B

To co mamy to wpisałam wszystko dokładnie .

[ Dodano: 2017-10-24, 21:09 ]
Rozpoznanie Histopatologiczne

B-cell small lymphocytic lymphoma CD 20 +

Teraz dokładnie jest .
  Temat: Chłoniak
sonia21

Odpowiedzi: 198
Wyświetleń: 79789

PostDział: Nowotwory układu krwiotwórczego   Wysłany: 2017-10-23, 23:33   Temat: Chłoniak
Dobry wieczór ,

wyniki z badania krwi


Leukocyty 13,9 tys/ul* 3,8- 10,0
Erytrocyty 4,3 mln/ul* 4,6- 6,1
Hemoglobina 13,7 g/dl* 13,7-17,5
Hematokryt 41 %* 40-51
MCV 95 fl* 79-92
MCH 32 pg* 26-32
MCHC 33,3 g/dl* 32,3-36,5
Płytki krwi 204 tys/ul* 150-400
Limfocyty% 47 %* 20-40
Inne ( Eo,Bazo, Mono)% 11 % 0-24
Neutrofile # 42 %* 40-80
Limfocyty # 6,5 tys/ul* 1,0-3,0
Inne(Eo,Bazo,Mono)# 1,5 tys/ul* 0,0-1,8
Neutrofil # 5,90 tys/ul* 2,00-7,00
RDW-CV 14 % 12-15
PDW 13 fl 10-16
MPV 10,30 fl 9,00-13,00
P-LCR 29 % 19-47


I to wszystko co na tą chwilę mamy . Pani doktor powiedziała , że dalej do obserwacji .
Czekamy jeszcze na wynik z rezonansu głowy , ma być w tym tygodniu .

Coś ktoś nam doradzi co z tym dalej robić ???
 
Strona 1 z 181
Skocz do:  


logo

Statystki wizyt z innych stron
Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group