1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22

2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.

DUM SPIRO-SPERO Forum Onkologiczne Strona Główna

Logo Forum Onkologicznego DUM SPIRO-SPERO
Forum jest cz?ci? Fundacji Onkologicznej | przejdź do witryny Fundacji

Czat Mapa forum Formularz kontaktowyFormularz kontaktowy FAQFAQ
 SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  AlbumAlbum
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
Znalezionych wyników: 5
DUM SPIRO-SPERO Forum Onkologiczne Strona Główna
Autor Wiadomość
  Temat: Zmiana w piersi
frania4

Odpowiedzi: 9
Wyświetleń: 4873

PostDział: Nowotwory piersi i ginekologiczne   Wysłany: 2014-06-11, 14:45   Temat: Zmiana w piersi
W odpowiedzi Pan napisał że to nie jest zmiana łagodna ale w dalszej części że trzeba obserwować myślę że to taka pomyłka przy pisaniu . Dziękuję
frania4

PostDział: Nowotwory piersi i ginekologiczne   Wysłany: 2014-06-11, 14:03   Temat: Zmiana w piersi
Miałam robioną biopsję cienkoigłową i taki mam wynik: Zmiana śr. 6mm w piersi prawej( godz. 12) W rozmazie gniazda i grupy komórek nabłonkowych, komórki mioepitelialne. Obraz cytologiczny odpowiada zmianie łagodnej. Czy to usunąć? Odpiszcie!
frania4

PostDział: Nowotwory piersi i ginekologiczne   Wysłany: 2014-06-08, 15:59   Temat: Zmiana w piersi
Na wyniku usg napisano: Owalna dobrze odgraniczona zmiana z echogeniczną zawartością 6mm i zalecona biopsja cienkoigłowa
frania4

PostDział: Nowotwory piersi i ginekologiczne   Wysłany: 2014-06-05, 22:06   Temat: Zmiana w piersi
Na opisie z mamografi było zalecenie do zrobienia USG piersi i stopień 3 skali

[ Dodano: 2014-06-05, 23:12 ]
Było skierowanie na USG i 3stopień BIRADS.Pytałam panią o opis to powiedziała że będę miała USG i tam będzie opis

[ Dodano: 2014-06-06, 07:25 ]
Ptaszenio nie dostałam nic więcej tylko skierowanie na usg piersi i tam było napisane że jest zmiana 8mm i 3 stopień BIRADS
frania4

PostDział: Nowotwory piersi i ginekologiczne   Wysłany: 2014-06-05, 20:41   Temat: Zmiana w piersi
Witam ! Robiłam mamografię i dostałam skierowanie na usg. Byłam na tym badaniu i będę miała biopsję.Boję się o wynik że to może najgorsze. Na wyniku badania USG jest napisane:Na godz. 12 w piersi prawej widoczna jest owalna, dobrze odgraniczona zmiana z echogeniczną zawartością wielkości 6mm.

Skocz do:  

logo

Statystki wizyt z innych stron