Witam ja rowniez bylam z moim chlopakieem u Dr Rutkowsiego za barrdzo nic nie konkretnego nie dowiedzielismy stwierdzil ze nie nie zaleci zadnego leczenia gdyz nie ma przerzutow tylko wypisal skierowanie na badanie pet i w razie gdy wyniki cos stwierdza to mamy przyjechac i wziasc udzial w jakims badaniu klinicznym!!!i tyle pozostalo tylko czekac i sie modlic zeby nic juz wiecej sie nie pokazalo
marjanna
Dołączyła: 15 Paź 2010 Posty: 220 Skąd: Warszawa Pomogła:41 razy
uważam, że druga opinia lekarska jest dobrym narzędziem do wyrobienia samem sobie poglądu na swoją sytuację zdrowotną,
i oczywiście szansą na inne leczenie czy choćby badanie by upewnić się, że raczysko sobie już poszło na dobre!
Termin przystąpienia do badań, o któryn wcześniej pisałam dotyczył tylko tego badania klinicznego do którego ja przystąpiłam i nie nie dotyczy innych badań, więc nic nie jest stracone dlatego, że będziesz dopiero w połowie lutego w prof Rutkowskiego (zwłaszcza, że to będzie dopiero 1,5 mies od operacji).
Jeśli będzą prowadzone jakieś obiecujące badania, w których mogłabyś wziąć udzał, na pewno zostanie Ci to zaproponowane -))
Agnieszko, trzymaj się pogodnie i pozytywnie
Ja dziś jestem dość słaba,
i tak już od kilu dni, ale to raczej dlatego że fatalnie sypiam
- a to jak sądzę z uwagi na tę szaloną pogodę i wysokie ciśnienie.
Ale dam radę.
Z utęsknieniem wyglądam wiosny
Madzik-d,
Jeśli wybierasz się na konsultację do innego onkologa to na pewno powinnaś mieć ze sobą wyniki dotychczasowych badań, w szczególności wyniki HP z obydwu zabiegów chirurgicznych.
Moim zdaniem, nie ma co "na zapas" robić dodatkowych badań, bez skierowania lekarskiego, bo każde takie badanie nie jest obojętne dla organizmu. Być może lekarz w Polsce zaleci dodatkowe badania.
Tymczasem nie zadręczaj sie, tylko ciesz, że nie ma przerzutów!!!!
Ja dziś wreszcie się wyspałam i czuję się znacznie lepiej
Podobno największe mrozy już za nami i idzie ku lepszemu (czyt. ku cieplejszemu).
Czerniak złośliwy, Clark III, naciek 9 mm
Melanoma epithelioides partim fusocellulare typus nodularis cutis, exulcerans, T4bN1aM0
» Mój wątek na tym Forum «
marjanna
Luiko, ja też tęsknię za Tobą i Twoim dobrym duchem ....
Wiem, że jesteś z nami nawet gdy nie piszesz.
Ja też myślę o Was nawet gdy nie pisze, będąc zbyt zmęczona po pracy by włączyć komputer.
Z radością wyglądam wiosny.
Zdaje się być już tuż, tuż..
Może wraz z wiosną pojawią się nowe badania kliniczne, wnoszące nowe nadzieje na naszym forum....
witam.. przeczytałam cały Pani wątek i jestem pełna podziwu i uznania.. jest PAni bardzo silna osoba.. ja zaczynam walczyc z jak go PAni nazwała ,,gadem" i mam nadzieje że zarazę sie trochę optymizmem śledząc nadal Pani temat..
marjanna
Ja po to tu dziś jestem, by wykazać, że można przez to przebrnąć.
Mam nadzieję, że moja obecność doda Wam wiary i siły
Ja też Was potrzebuję. Bo komu mogłaby powiedzieć dorosła kobieta, że np. boi się pójść do lekarza po wyniki badań?
Sztuką jest żyć "normalnie" momo doświadczenia "gada".
Sztuką jest znaleźć stój sposób na tę "normalność". Mój sposób to kontrolowanie odżywiania, odpoczynku fizycznego i psychicznego... W ten sposób stwarzam sobie iluzję panowania nad moim organizmem i nad jego systemem awaryjnego powiadamiania o zagrożeniu. Oczywiście nie jest to kontrola absolutna i pozwalam sobie na odstępsta od założeń, jak i nieustanne modyfikacje owych założeń
Nie mam na uwadze żadnej szczególnej "diety", ale dbałość o higienę diety, w szczególności o to, by nie zapominać o śniadaniu, nie doprowadzać do głodzenia organizmu, dostarczania mu urozmaiconych składników odżywczych, a nie za dużo tego, co żadnych wartosi nie zawiera.
I wiecie co? Ja wyglądam dziś znacznie lepiej, niż półtorej roku temu, zanim zachorowałam
Z rakiem też wiele można!
ściskam za ręce, przesyłając dużo, dużo pozytywnej enerii!!!!
i ja chcialam napisac kilka slow podziwu dla osoby tak pozytywnej i wnoszacej tu na forum same optymistyczne fluidy
marjanna, kobietko jestes wielka !!!! przeczytalam Twoj post od A do Z i nie moge oprzec sie wrazeniu, ze dajesz tu sile wielu, wielu osobom...swoim podejsciem do choroby, do walki z nia dajesz przyklad odwagi, determinacji, pozytywnego myslenia i w ogole jestes The Best
dopiero sie tu wkrecam na forum, ale energia bijaca z Twoich wpisow wywoluje usmiech na mojej twarzy
ja walke zaczynam, choc chyba mam duzo szczescia- pisalam swoja historie, ale jest troszke bez odzewu haha- chyba nie ma sensu sie zaglebiac... ale dzieki temu watkowi czuje sie od kilku dni duuuuzo lepiej
pozdrawiam serdecznie i zycze dalszej tak ogromnej pogody ducha
marjanna
jeśli tylko jest coś co Cię marwi, to ma sens by się nad tym pochylić! Oddzew w Twoim wątku była zapewne nieznaczny jedynie z uwagi na fakt, że język którym są sporządzone wyniki Twojego poprzedniego badanbia nie jest aż tak powszechny, zwłaszcza w wesji medycznej.
Czekam razem z Tobą na kolejny wynik bo to będzie ważne!
I dalej będę Cię od czasu do czasu ustawiać do pionu w razie potrzeby
czekam na ten drugi wynik, ale staram sie na codzien nie myslec o tym , ze czekam bo chyba zglupialabym... mysle, ze dopiero na zdjeciu szwow mi cos powiedza...a to za dwa tyg...
Luiko, ja też tęsknię za Tobą i Twoim dobrym duchem ....
Wiem, że jesteś z nami nawet gdy nie piszesz.
Ja też myślę o Was nawet gdy nie pisze, będąc zbyt zmęczona po pracy by włączyć komputer.
Z radością wyglądam wiosny.
Zdaje się być już tuż, tuż..
Może wraz z wiosną pojawią się nowe badania kliniczne, wnoszące nowe nadzieje na naszym forum....
Trzymajmy kciuki -)
marjanna
Kochana Marjanko, strasznie mi przyjemnie,że o mnie myslisz ;***** Cieszę się,ze masz się dobrze!
Jestem, jestem i myslę często o Was wszystkich.
Czerniak złośliwy, Clark III, naciek 9 mm
Melanoma epithelioides partim fusocellulare typus nodularis cutis, exulcerans, T4bN1aM0
» Mój wątek na tym Forum «
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum